Apelsiner

Nu är det dags att koka marmelad. Såg ett program på tv där de kokade och blev då sugen att göra marmelad. Det var programet ”Solens mat” och bara av att se det så blir jag inspirerad. Den härliga italienska kvinnan hade ett bra trix för att undvika beskheten i marmeladen. Det var att sticka hål i apelsinen med en gaffel på ett par ställen och sen lägga dem i blöt tre dagar och byta vattnet en gång per dag. Så nu har det gått tre dagar och marmeladen är klar och svalnar i rena burkar.

Om någon undviker att äta apelsiner nu är det en stor miss. Godare än nu blir de inte.  Och C-vitaminer behöver vi alla bombadera oss själva med.

C-vitamin är ett vattenlösligt vitamin som kroppen inte klarar av att själv tillverka och vi lagrar det inte effektivt. Att få i sig tillräckligt av C-vitamin från kosten är därför viktigt. Flera studier pekar på att få tillräckligt med C-vitamin är viktigt för att förebygga sjukdomar. Det är antioxiderande och fyller en funktion för skydda kroppens celler mot skador. Lärde mig något nytt idag om C-vitaminer och det var att  mindre fett och kolhydrater i kosten och mer C-vitamin och linolsyra får huden att åldras saktare. Så gissa vem som ska äta apelsiner i mängder nu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s