Nåt nytt….

Jag har en hel helg fått prova på att dansa kizomba och jag kan bara säga en sak…..I´M  IN  LOVE 😉

Det är en stor skillnad från att dansa salsa som jag också älskar. Det magiska med att dansa kizomba är två personer som dansar i en person och så mycket känsla i dansen. Jag hade den otroliga turen som fick dansa med den portugisiska,trevliga, snygga instruktören och verkligen få känna känslan. Jag var ganska nervös först när min nyfunna finska vän kastade mig i hans armar men när jag sen bara blundade,slappnade av och följde hans kropp var det en sån otroligt underbar känsla och jag bara sveptes med i hans armar. Musiken går rakt in i hjärtat med härliga rytmer som framkallar en känsla i kroppen som gör mig berörd. Dansen var dock för kort 😉 Gissa om jag hade lätt att somna den kvällen? Skulle inte tro det! Dansade jag inte i sömnen så kände jag fortfarande känslan av rytmerna och jag vaknade med ett leende på läpparna och ömma fötter men so what!!!!

Jag älskar verkligen salsa men salsamusik är inget jag spelar hemma och njuter av, men däremot kizombamusiken är skön och avkopplande… ja helt enkelt underbar. Det roliga med kizomba nu är att den är väldigt ny här i Sverige och inte många dansar den…än! så det är extra skoj att få vara med nu från att den är så pass ny. Det är en dans i sitt eget slag och kommer ursprungligen från Angola och är en afrikansk tango, en mix mellan tango, merengue och lite fox, den berör verkligen! Så framöver blir det kizomba så fort tillfälle finns och redan nu till helgen blir det mer workshop och kizombadans till kvällen….Mmm härligt att vara jag nu.

Och visst är det härligt att få börja med något nytt, men salsan släpper jag absolut inte och har mycket att lära där och njuter av den.

Kramar  från kizomba chic//L

Delar med mig en skön kizombalåt

http://youtu.be/ZM1GnUImrPw

Annonser

2 thoughts on “Nåt nytt….

    • Ja, redan imorgon så sveper vi fram till KIZOMBANS härliga rytmer som ”ett” på dansgolvet….Me gusta mucho!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s